Kuiskaaja_tag.jpg

Kun opetusdata on luotu tai muokattu, bottia pitää treenata, jotta sen osaamista voi testata. Vaihtoehtoina on:

  • treenata bottia koko sisällöllä (training)
  • treenata bottia tietyillä tarinaryhmillä (partial training)


Opetusdatan rikastaminen

Opetusdatan rikastamisella tarkoitetaan esimerkkien (eli käyttäjän ilmaisujen) lisäämistä intenteille (aikeille). 

Rasan vaatimuksena on luoda vähintään 3 esimerkkiä (= käyttäjän ilmaisua) jokaiselle intentille. Ensin pitää siis varmistaa, että tämä minimivaatimus täyttyy (katso ohjeet alempana) ja lisätä esimerkkejä tarpeen mukaan - vasta sen jälkeen voi bottia treenata.

HUOM! ns. "piilointentit" (lue niistä lisää täältä) eivät vaadi esimerkkejä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella botin aikeella pitää olla joko 0 tai vähintään 3 esimerkkiä määriteltynä.

Esimerkkien lukumäärää voi tarkistaa NLU / Statistics-välilehdeltä.

Esimerkkien ylläpidosta löytyy lisää tietoa täältä.



Treenaus koko sisällöllä (training)

Kun sisältöä on luotu ja halutaan testata mistä botti osaa keskustella, treenataan bottia. Treenaminen tapahtuu painamalla Train-painiketta, joka löytyy Dialogue-välilehdeltä.



Valittujen tarinaryhmien treenaus (partial training)


Botfront mahdollistaa botin treenamista valitulla opetusdatalla. Ensin valitaan nuo tarinaryhmät, jotka halutaan opettaa botille ja painetaan Train-painiketta, joka on muuttunut väritään keltaiseksi.

Tästä voisi olla hyötyä esim. silloin, kun halutaan testata jotakin sisältömuutosta nopeasti. 

HUOM! kun treenaa vain valittuja tarinaryhmiä, treenattu botti osaa keskustella vain valittujen tarinaryhmien sisällöstä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että botti ei välttämättä tunnistaa aikeita, jotka eivät ole valituissa tarinoissa tai käyttäjän ilmaisuun tulee väärä bottivastaus. Tämä treenaus mahdollistaa suppeaa testausta.

  • No labels