Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Kaksivaiheinen kirjautuminen Atlassian-ohjelmistoihin - käyttöön 22.2.2021

DVV:n käyttämissä Atlassian-ohjelmistoissa (wiki/Confluence, Jira, Bitbucket, Crowd) otetaan 22.2.2021 käyttöön kaksivaiheinen kirjautuminen, kun palveluun kirjaudutaan tunnistamattomista verkko-osoitteista. Tunnettuja verkko-osoitteita ovat mm. DVV:n toimistoverkko, Kauko-etäyhteys sekä useimpien yhteistyötahojen omat yritys- tai virastoverkot.

Tunnetuista verkko-osoitteista kirjautuminen tapahtuu kuten tähänkin asti; käyttäjätunnuksella ja salasanalla. 2-vaiheinen kirjautuminen (2FA) vaaditaan vain silloin, kun haluat kirjautua jostain muualta kuin tunnetusta verkko-osoitteesta. Tällä muutoksella on parannettu palvelun tietoturvallisuutta.

2-vaiheiseen kirjautumiseen tarvitset puhelimesi ja siihen asennettavan Authenticator-sovelluksen (suosittelemme Google Authenticator-sovellusta, mutta Microsoft Authenticator käy myös).

Puhelimen sovellus ja kaksivaiheinen kirjautuminen pitää parittaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla. 

Seuraavilla kirjautumiskerroilla riittää, että kirjaudut Confluenceen ja avaat puhelimestasi Authenticator-sovelluksen. Katso sieltä 6-numeroinen luku ja kirjoita se Confluencen sivulla pyydettyyn kenttään.

Jos sessiosi vanhenee tai kirjaudut ulos Crowdista, pyytää pavelu sinulta uudestaan käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Lue tarkemmat ohjeet kaksivaiheiseen kirjautumiseen. 

Tarvittaessa saat apua Divistä, Slackistä, Flowdockista tai DVV:n yhteyshenkilöltäsi.

  • No labels