Tule mukaan kehittämään digitaalisen henkilöllisyyden uusia ratkaisuja; digitaalista henkilöllisyystodistusta ja ulkomaalaisen asiointivälinettä! Täältä löydät kehitettäviä palveluita hyödyntäville yrityksille ja muille organisaatioille tarkoitetun materiaalin.

Digi- ja väestötietovirasto kehittää ratkaisua digitaalisen henkilöllisyyden uudistuksessa yhdessä Poliisin kanssa, osana valtiovarainministeriön hanketta. Kehitystyön tuloksena valmistuu uusi, turvallinen mobiilisovellus henkilöllisyyden osoittamiseen käynti- ja verkkoasioinnissa julkisten ja yksityisten toimijoiden palveluissa. Lisäksi henkilöille, jotka eivät käytä mobiililaitetta, tuotetaan vaihtoehtoinen tunnistusratkaisu mahdollistamaan asiointi julkishallinnon sähköisissä palveluissa.  

Tavoitteena on kehittää kansalaisille digitaalisen henkilöllisyyden ratkaisu, joka helpottaa arkea ja kestää aikaa. Se mukautuu muuttuvan yhteiskunnan tarpeisiin ja soveltuu uusille digitaalisille alustoille sitä mukaa kun ne kehittyvät. Ratkaisu huomioi erilaiset käyttäjät ja edistää siten yhdenvertaisuutta.

Digitaalisen henkilöllisyyden kehittämishanke on käynnissä 2020-2023.

Sivuston ylläpidosta vastaa Digi- ja väestötietovirasto.Viimeisimmät päivitykset ja haku


  • No labels