Tämän luvun ohjeissa kuvataan attribuuttien tietojen lisäystä ja muokkausta, mutta assosiaatioiden lisääminen tapahtuu lähes kaikilta osin samalla tavalla.
Olennaisin ero on, että assosiaatioille pitää myös määritellä kohdeluokka. Tämä on kuvattu omassa ohjeessaan.

Peruslähtökohtana on, että tietokomponenttikirjastoista löytyy jokin aiemmin kuvattu attribuutti, jota voit hyödyntää suoraan sellaisenaan, tai ainakin löytyy attribuutti, jota voit tarkentaa (= muokata) niin, että se soveltuu paremmin käyttöösi. 

Koska sopivaa attribuuttia ei aina löydy, voit myös itse määritellä attribuutteja soveltamisprofiiliisi. Tässä tapauksessa yritä ensin hakea sanastosta sopiva käsite, jonka ympärille attribuutin määrittelet. Mikäli tällaista käsitettä ei löydy, voit ehdottaa sellaista lisättäväksi sanastoon, tai määritellä attribuutin ilman käsiteviittausta.

Perusvaihtoehtoja on kaksi: luo attribuutti ensin attribuuttien listalle eli koko tietomallin tasolla, tai luo attribuutti suoraan johonkin luokkaan eli:

 1. Lisää attribuutti tietomallin attribuuttien listalle: Kun olet tietomallin kuvaussivulla, sen vasemmalla puolella näkyy siihen sisältyvien luokkien, attribuuttien ja assosiaatioiden lista. (Kun soveltamisprofiili on juuri luotu, nämä listat ovat vielä tyhjiä.)
  Napsauta Lisää attribuutti -painiketta.
  Siirryt uudelle Lisää attribuutti -sivulle. Katso: 7.1 Lisää attribuutti tietomalliin


 2. Lisää attribuutti suoraan luokkaan. 
  Valitse ensin luokkien listalta haluamasi luokka, jolloin näet tuon luokan tarkemmat tiedot. Napsauta luokan tietojen yhteydessä olevaa Muokkaa-painiketta. Sen jälkeen napsauta luokan sivulla alempana näkyvää Lisää attribuutti tai assosiaatio-linkkiä ja valitse alasvetovalikosta joko:
  1. Lisää attribuutti tai assosiaatio - siirryt uudelle sivulle.
   Katso: 7.2 Lisää attribuutti (tai assosiaatio) luokkaan
  2. Kopioi attribuutteja tai assosiaatioita luokalta - siirryt uudelle sivulle. Tässä vaihtoehdossa voit kopioida näitä tietoja, mutta et voi tehdä niihin muutoksia. 
   Katso: 7.3 Kopioi attribuutteja tai assosiaatioita toiselta luokalta

Lisätietoja mallinnusperiaatteista ja attribuuttien ja assosiaatioiden nimeämiskäytännöistä on tällä sivulla: 11. Mallinnusperiaatteet ja hyvät käytännöt