Yhteentoimivuusalustalle sisältöä tuottavalla henkilöllä täytyy olla Eduuni-tunnus, jotta hän voi kirjautua sisään Yhteentoimivuusalustan työkaluihin.

Eduuni-ID on käyttäjän sähköpostiosoitteeseen perustuva identiteetin- ja käyttöoikeuksien hallintatunnus. Eduuni-palveluiden käyttäminen vaatii sähköpostiosoitteen rekisteröimistä ja sen hallinnan vahvistamista. Lisäksi Eduuni-ID:n rekisteröinnissä kysytään etu- ja sukunimi sekä organisaation nimi. Kirjautumistavan käyttäjä voi valita itse. Luotettuja kirjautumistapoja ovat:

  • Organisaation omat tunnukset, jos organisaatio on Haka-, Virtu tai eduGAIN-luottamusverkoston jäsen tai organisaatiolla on käytössä Microsoft Office 365 (Azure AD) palvelut.
  • ORCID-, B2ACCESS-, MPASS-tunnukset
  • Facebook-, Google-, LinkedIn-, Microsoft-, Twitter- tai Yahoo!-tunnukset.

Katso tarvittaessa erillinen ohje Eduuni-ID -tunnuksen rekisteröinnistä täältä.

Kaikella Yhteentoimivuusalustalle tuotettavalla tietosisällöllä tulee olla aineistosta vastaava organisaatio. Tämän vuoksi pelkällä Eduuni-tunnuksen rekisteröimisellä ei vielä voi tuottaa sisältöjä Yhteentoimivuusalustan työkaluihin, vaan käyttäjän Eduuni-tunnus tulee liittää johonkin Yhteentoimivuusalustalle käyttöoikeuden saaneeseen organisaatioon. Jos organisaatiotasi ei löydy vielä Yhteentoimivuusalustan käyttäjistä, ks. ohje.


Hae Eduuni-tunnuksia seuraavasti:

  1. Napsauta Yhteentoimivuusalustan työkalujen etusivun oikeassa ylänurkassa olevaa linkkiä "Kirjaudu sisään". 


  2. Napsaute avautuvasta näytöstä painiketta "Luo tunnukset".


  3. Napsauta avautuvasta näytöstä painiketta ”Aloita rekisteröinti”.


  4. Anna avautuvaan näyttöön työsähköpostiosoitteesi, etu- ja sukunimesi ja sekä organisaatiosi. Napsauta lopuksi painiketta "Tallenna".


  5. Tallennuksen jälkeen näytöllä näkyvät seuraavat tunnuksen luomisen vahvistavat tiedot:


  6. Tämän jälkeen voit kirjautua Yhteentoimivuusalustan työkaluihin. 


Omien tietojen muuttaminen

Jos tietosi muuttuvat (esim. sukunimi tai sähköposti vaihtuu), voit muuttaa Eduuni-palveluun rekisteröimiäsi tietoja osoitteessa http://id.eduuni.fi.