Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Koodiston muokkaus Excelissä

Voit ladata koodiston Lataa koodisto Excel -toiminnolla omalle työasemallesi Microsoft Excel -tiedostoksi, jota voit edelleen muokata ja tallentaa muutokset.

Kun sinulla on koodiston muokkausoikeudet, voit tuoda tämän muokatun koodiston muokkausten jälkeen takaisin Koodistot-työkaluun eli korvata sillä olemassa olevan koodiston tietoja. Tee tämä valitsemalla Koodit-välilehdellä Valitse toiminto -alasvetovalikosta Päivitä koodisto -toiminto (Update code list).

  • Huom! Kun käytät Lataa koodisto -toimintoa, Koodistot-työkalu lisää Excel-tiedostoon joukon ohjaustietoja, vaikka koodistossasi ei olisi vielä yhtään koodia. Sinun on tuotava lisäämäsi tiedot Päivitä koodisto -toiminnolla, jotta sovellus osaa tuoda ne oikein. (Tuo koodeja -toimintoa voi käyttää vain täysin uusien koodien tuomiseen; sitä ei voi käyttää export-import-toiminnossa.)

Tietojen yhdistäminen tehdään CodeValue eli koodin eli koodin arvon perusteella (UUID tunnisteet kannattaa poistaa tuotavasta koodistosta).

Huom. Voit korvata tuonnilla vain DRAFT (luonnos) tai SUGGESTED (ehdotus) tiloissa olevia koodistoja. Jos haluat korvata voimassa olevan koodiston, siitä tulee tehdä uusi versio.


Saman koodiston tuonti ja vienti

Excel-tiedostoa voi käyttää koodiston muokkaamiseen ja koodien lisäämiseen, koska tallennetun koodiston voi tuoda uudestaan Koodistot-työkaluun.

Tuotu koodisto korvaa Koodistot-työkalussa olevan koodiston:

  • Täysin uudet koodit lisätään koodistoon.
  • Muuttuneet koodit korvataan (uusi tieto kirjoitetaan vanhan tiedon päälle)
  • Poistoja ei voi tehdä Excelin kautta, vaan poistot on tehtävä käyttöliittymän kautta
 

Koodien lisääminen Excel- tai CSV-tiedostosta

Voit lisätä koodit Koodit-välilehdellä valitsemalla alasvetovalikosta "Päivitä koodisto"-toiminnon.


Koodien tuonnissa avautuu seuraava ikkuna:


Valitse työkaluun tuotavan tiedoston muoto ja itse tiedosto. Tuonti käynnistyy "Tuo"-painikkeella.

Huom! Import-toiminto osaa lukea useita päivämäärämuotoja, kunhan kentät on määritetty excelissä päivämääräkentäksi.  • No labels