Ihmisymmärrystä ja palvelukehitystä

Käytön edetessä organisaatiolle kertyy vertailukelpoista dataa käyttäjistään. Tieto kumuloituu sovelluksen tietovarastoon, josta organisaatio voi saada ryhmä-, yksikkö- ja organisaatiotasoista sekä vuosi- tai kausikohtaista käyttäjädataa ihmiskeskeisen tiedolla johtamisen ja palvelukehityksensä tueksi.

Käyttäjälle hyödyt ovat tällä hetkellä enemmän läsnä suoraan pelitilanteessa, jossa hän voi ymmärtää ja vertailla muihin nähden omia vastauksiaan. Tulevaisuudessa käyttäjälle voidaan suositella kyselypelissä kerätyn tiedon pohjalta AuroraAI-verkosta myös muita palveluita, joista voi olla juuri hänelle ja hänen tilanteessaan hyötyä.

Parhaiten peli sopiikin tilanteisiin, joissa sekä organisaation että käyttäjien hyödyt kohtaavat – kun pelin käyttöön ottava organisaatio haluaa tarjota käyttäjille hyödyllistä ryhmäkohtaista vertaisryhmätietoa samalla, kun itse haluaa ymmärtää paremmin käyttäjiään ja sen kautta kehittää toimintaansa.

Kyselypelien raportointiin on toteutettu hankekautena skripti, jolla vastauksien massadata saadaan organisaatiolle hyödynnettäväksi jatkojalostusta varten. Kyselyvastaukset tallentuvat pseudonymoituna. Alla esimerkki vastauksien jatkojalostamisesta MunRipari pelin vastausdataa koskien. Datan on tuottanut CSC, joka olis hankkeen yksi yhteistyökumppani.


Tuloksien hyödyntäminen & jatkokehitys

Kyselypelin on tarkoitus tuottaa tavoitteisiin määriteltyä, anonymisoitua ja vertailukelpoista käyttäjäymmärrystä. Tällä ymmärryksellä organisaatio voi kehittää itseään ja palvelujaan paremmin kohderyhmälle sopivaksi.

Tulosten jatkuvaan analysointiin, kyselypelin sisältöjen kehittämiseen sekä tulosten hyödyntämiseen on hyvä varata jatkuvia resursseja jo kyselypelin suunnittelun aikana.

Koska kyselypeli on osa laajempaa AuroraAI-verkkoa, on tarkoitus, että tulevaisuudessa käyttäjä voi antamiensa luvitusten mukaan hyödyntää kyselypeliin tallentuvia tietojaan myös verkon muissa palveluissa.

DigiFinlandin kehitystiimi toimii tarvittavana teknisenä tukena sekä kehittää ja julkaisee tarpeen mukaan uusia ominaisuuksia kaikille pelin käyttäjille. Näin kyselypelin työkalut kehittyvät jatkuvasti ja palvelevat tulevaisuudessa yhä paremmin.

Käyttäjäanalytiikka

Google Analyticsin tai Matomon kaltaista käyttäjäanalytiikkaa ei hankekautena toteutettu

  • No labels