4.1 Kierroksen aloittaminen

Kommentointikierros voidaan aloittaa sen jälkeen, kun siellä on kommentoitavia tietosisältöjä ja se on kerran tallennettu. Tallennettaessa kierroksen näkymään tulee ”Tila”-valikko ja yläreunaan ”Valitse toiminto” -valikko.


Kommentointikierroksen voi avata kolmella tavalla. Ensimmäinen vaihtoehto on valita yläreunan ”Valitse toiminto” -valikosta ”Aloita kommentointikierros”. Avaamiseen kysytään varmistus.

Toinen tapa on napsauttaa ”Muokkaa” ja valita ”Tila”-valikosta ”Käynnissä”. Kierros avautuu, kun sen tallentaa yläreunan painikkeesta.

Kolmas tapa on ajastaa kierros alkamaan tiettynä ajanhetkenä. Tämä tapahtuu yläreunan päivämääräkentistä. Kun alku- ja loppupäivä on asetettu, ne tallennetaan yläreunan tallennuspainikkeesta. Tällöin kierros myös sulkeutuu automaattisesti loppupäivänä.

4.2 Kierroksen sulkeminen

Kommentointikierroksen sulkeminen voidaan tehdä kahdella eri tavalla. Jos kierrokselle on ajastettu päättymispäivä, se sulkeutuu automaattisesti.

Ensimmäinen tapa on avata kierroksen tiedot ja valita yläreunan ”Valitse toiminto” -valikosta ”Lopeta kommentointikierros”. Sulkemiseen kysytään varmistus.


Toinen tapa on napsauttaa ”Muokkaa” ja valita ”Tila”-valikosta ”Päättynyt”. Kierros sulkeutuu, kun sen tallentaa yläreunan painikkeesta.

4.3 Tietojen siirtäminen Exceliin

Napsauta Vie Exceliin -painiketta, niin Kommentit-työkalu poimii kierroksen keskeiset tiedot Excel-tiedostoksi. Siihen siirtyvät

  • itse kommentointikierroksen tiedot (Kierroksen tiedot -välilehti)
  • kierroksella olleet tietosisällöt (Tietosisällöt-välilehti)
  • niitä koskevat tilaehdotukset (Tietosisällöt-välilehti)
  • kommentit ja aiempia kommentteja koskevat kommentit (Kommentit-välilehti)


  • No labels