Yhteentoimivuusalusta luo teknisen alustan julkisen hallinnon semanttisen yhteentoimivuuden edistämiseen. Se koostuu Sanastot-, Koodistot- ja Tietomallit-työkaluista sekä työkalujen tukipalveluista Oikeuksienhallinnasta ja Kommentointikierroksesta. 

Haluatko tietää lisää? Lähetä yhteydenottopyyntö osoitteeseen: yhteentoimivuus@dvv.fi

Yhteentoimivuusalusta

Yhteentoimivuusalustalta löydät työkalut ja menetelmän yhteentoimivien tietosisältöjen määrittelyyn. Alusta koostuu sanastoista, koodistoista ja tietomalleista, joita tarvitaan tietovirroissa ja muussa tiedonhallinnassa.

Yhteentoimivuusalusta on tarkoitettu sekä julkisen hallinnon että yksityissektorin käyttöön. Työkalut ovat maksuttomasti käytettävissä terminologiseen sanastotyöhön, koodistojen hallintaan ja tietomallinnukseen. Tietosisältöjen tuottajat vastaavat kukin omista tietomäärityksistään sekä niiden ajantasaisuudesta ja laadusta.  Yhteentoimivuusmenetelmän avulla luodaan ja ylläpidetään tiedon semanttista yhteentoimivuutta eli tiedon käsittelyä siten, että sen merkitys tietovirroissa säilyy samana.

Voit myös hyödyntää yhteentoimivuusalustalla olevia valmiita tietomäärityksiä. Valmiiden koodistojen ja tietomallien hyödyntäminen omassa järjestelmäkehityksessä on kustannustehokasta ja parantaa yhteentoimivuutta eri toimijoiden järjestelmien kanssa. Yhdenmukaisten käsitteiden käyttö helpottaa palveluiden suunnittelua ja ymmärrettävyyttä.

Mitä varten tämä sivusto on olemassa?

Tälle sivustolle on koottu tarpeellinen tieto siitä kuinka Yhteentoimivuusalustalle voi liittyä ja tarjota perusohjeistus kuinka päästä alkuun työkalujen käytössä.  

Featured Pages

There is no content with the specified labels

Recently Updated Pages

  • No labels