Kyselypeli on selaimella toimiva sovellus, joka toimii julkipilvipalvelussa. Se ei vaadi erillisten lisenssien tai ohjelmistojen käyttöönottoa palvelua hallinnoivalta organisaatiolta tai käyttäjiltä. Organisaatiot voivat ottaa pelin käyttöön kustannustehokkaasti valmiita ratkaisuja hyödyntäen, mutta samalla kustomoida esimerkiksi visuaalista ilmettä ja sisältöjä kohderyhmälle sopivaksi.



Asiakaskäyttäjälle kyselypelin käyttöliittymä koostuu ns. pelipolusta ja sen varrella olevista, vaihtelevia teemoja ja niihin liittyviä kysymyksiä sisältävistä etapeista. Etappeja voidaan avata yksi kerrallaan käyttäjien suoritettavaksi, jonka jälkeen he saavat aina visualisoidun koosteen vertailuryhmänsä vastauksista.

Organisaatio voi muokata polun ja etappien sisältöjä sekä käyttäjäryhmiä pääkäyttäjän näkymän avulla. Lisäksi ns. "ammattilaiskäyttäjille”, kuten ryhmänohjaajille tai yksikkövastaaville, on oma näkymänsä, josta he voivat hallita pelin etenemistä arjen käytössä.

Pelialustan on tarkoitus kehittyä jatkuvasti. Kun yhä useampi organisaatio ottaa kyselypelin käyttöönsä ja kehittää samalla sen toiminnallisuuksia, uudet ominaisuudet julkaistaan aina kaikkien kyselypelin käyttäjien saataville.

Ihmisymmärrystä ja palvelukehitystä

Käytön edetessä organisaatiolle kertyy vertailukelpoista dataa käyttäjistään. Tieto kumuloituu sovelluksen tietovarastoon, josta organisaatio voi saada ryhmä-, yksikkö- ja organisaatiotasoista sekä vuosi- tai kausikohtaista käyttäjädataa ihmiskeskeisen tiedolla johtamisen ja palvelukehityksensä tueksi.

Käyttäjälle hyödyt ovat tällä hetkellä enemmän läsnä suoraan pelitilanteessa, jossa hän voi ymmärtää ja vertailla muihin nähden omia vastauksiaan. Tulevaisuudessa käyttäjälle voidaan suositella kyselypelissä kerätyn tiedon pohjalta AuroraAI-verkosta myös muita palveluita, joista voi olla juuri hänelle ja hänen tilanteessaan hyötyä.

Parhaiten peli sopiikin tilanteisiin, joissa sekä organisaation että käyttäjien hyödyt kohtaavat – kun pelin käyttöön ottava organisaatio haluaa tarjota käyttäjille hyödyllistä ryhmäkohtaista vertaisryhmätietoa samalla, kun itse haluaa ymmärtää paremmin käyttäjiään ja sen kautta kehittää toimintaansa.


  • No labels