Tällä sivulla neuvotaan, miten lisäät tai poistat attribuutteja ja assosiaatioita, kun tarkennat luokan tietokomponenttikirjastosta löytämäsi luokan pohjalta.

Tee näin:

Olet valinnut listalta haluamasi luokan (tässä esimerkkinä Asiakirja) ja napsauttanut Tarkenna luokka -painiketta. Tietomallit-työkalu näyttää sinulle uuden ikkunan. 

 1. Ikkunassa on lista lähtökohtana olevan luokan ominaisuuksista (attribuutit ja mahdollisesti myös assosiaatiot toisiin luokkiin). 
  1. Jätä ruksit niille attribuuteille, jotka haluat mukaan omaan tietomalliisi, tai ota ruksi pois niiltä attribuuteilta, joita et halua mukaan.
  2. Napsauta Poista kaikki valinnat -painiketta, jos et halua mitään attribuutteja tai assosiaatioita mukaan. Jos taas olet poistanut rukseja, mutta sitten päätätkin ottaa kaikki attribuutit mukaan, niin saat ne takaisin napsauttamalla Valitse kaikki -painiketta.
 2. Vahvista valintasi napsauttamalla Kyllä-painiketta. 3. Saat näkyvillesi luokan kuvauksen:
  1. napsauta Tallenna-painiketta, jotta luokka tallennetaan soveltamisprofiiliisi. Luokan nimi tulee näkyviin vasemmalla näkyvään luokkien listaan.
  2. tai napsauta Peruuta, jos et haluakaan käyttää käyttää tätä luokkaa. Silloin sitä ei lisätä tietomalliisi.


Tarkennettu luokasta -otsikon alla näkyy, mikä on se alkuperäinen luokka, johon tämän soveltamisprofiilin luokka viittaa eli josta tämä luokka on muokattu.